PROF(E)T PROF(I)T


Exact asta este societatea.
https://www.youtube.com/watch?v=bgYqUX95a-c

Despre Balaam, PROFETUL PROFIT!

In 16 septembrie am predicat din Iuda 9 – „Vai de ei! Caci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat in rătăcirea lui Balaam, din dorința de câștig! Au pierit într-o răscoală ca a lui Core!”.Păcatul rătăcirii lui Balaam- a fost că era dispus să compromită totul pentru bani.

Un PROFET CARE ERA IN LUCRARE PENTRU PROFIT! Viața lui a fost una dintre cele mai mari tragedii . Un păgân ce cunoștea planurile lui Dumnezeu cu privire la Israel si totuși din cauza deciziei sale nebune—el rămâne scris in Iosua 13:22.

Balaam şi-a folosit influenţa spirituală- darurile spirituale pentru a obţine câștiguri materiale. El a devalorizat slujba pe care Dumnezeu i-a dat-o. Il interesa doar portofelul sau. Si astfel si-a compromis statutul sau de slujitor.

Păcatul lui Balaam era să spună lucrurile corecte când era presat…dar a început să se amestece cu oameni păcatoşi.Putea fi corect, ortodox in profeţiile sale- dar se compromitea foarte mult prin asocierile sale.

Balaam considera că atâta timp cât ai teologia curată..nu mai contează cu cine te însoțești. Ca si cum asta compensează tot.Eroarea lui Balaam nu a fost doar să facă ceea ce a făcut, ci și să gândească că putea să scape. In limbajul nostru modern –spunem că astfel de oameni pun un preţ pe slujirea lor.

Balaam este prototipul tuturor liderilor lacomi si religioşi care conduc poporul lui Dumnezeu într-o religie falsă şi în imoralitate.

Pentru ei banii reprezintă VALOAREA DE BAZĂ. Dacă preţul este corect pentru ei…ar face orice slujire, si ar merge oriunde. Predicau doar pentru a le putea ieși si lor ceva…o sumă mare de bani pentru finalul fiecărei slujbe ţinute.

Pentru această categorie de oameni –BANI VORBESC!

Acești oameni au sacrificat cu bună ştiinţă ..bogăţiile veşnice pentru nişte beneficii temporare. Şi făceau asta chiar in detrimentul pierderii propriilor suflete.

Ca si pe vremea lui Balaam sunt mulţi astăzi –care caută aprobarea oamenilor- şi bogăţiile care curg din această relaţie..E foarte periculoasă această stare !

BALAAM- din lectia acestui om învățam următorul aspect:Sunt multi creștini pe acest pământ care nu s-ar lepăda niciodată de Hristos in persecuție, dar l-ar putea nega dacă li s-ar oferi o sumă mare de bani. Lăcomia banilor este un păcat atât de periculos încât l-a ucis pe Isus, atunci când 30 de arginţi l-au pus pe o cruce.

Apocalipsa 2:14-15 Dar am ceva impotriva ta. Tu ai acolo niste oameni care tin de invatatura lui Balaam, care a invatat pe Balac sa puna o piatra de poticnire inaintea copiilor lui Israel, ca sa manance din lucrurile jertfite idolilor si sa se dedea la curvie. 15. Tot asa, si tu ai cativa care, de asemenea, tin invatatura nicolaitilor, pe care Eu o urasc.

2 Petru 2:15 Dupa ce au parasit calea cea dreapta, au ratacit, si au urmat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata faradelegii.

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s