Cetatea omului vs Cetatea lui Dumnezeu


turn

Geneza 11:1-9

Aplicații practice :

  1. Adevărul este că, dacă realizările noastre nu îndreaptă , nu indică spre Dumnezeu, atunci noi chiar construim un idol pentru noi înșine. Si ajungem sa ne închinăm la propriile noastre realizari, la pozitiile noastre.

„Poziția noastră. Barbatii –care detin pozitii insemnate de responsabilitate si autoritate sunt supusi poate celui mai ridicat risc. Riscul cel mare este sa stabilesti o relatie de echivalenta intre cine esti ca persoana si postul (pozitia pe care  o ocupi). Deziluzia apare in momentul in care iti pierzi postul si realizezi ca oamenii nu erau interesati de tine ca persoana ci de pozitia (de turnul) ..pe care o ocupai si din care sperau ca vor obtine un avantaj.”  (Barbatul din oglinda- de Patrick Morley)

Ne mai putem închina la :Ascensiune profesionala,  carieră, mașină, casă, servici bun, sănătate..chiar si viata noastră religioasa…să te mândrești cu cate  faci tu pentru Dumnezeu.

2. Multi oameni nu cred ca mai au nevoie de un Dumnezeu- Mântuitor atunci când au succes. Si astfel nevoia de a mai sta de vorba cu Dumnezeu nici nu exista. Atunci când crezi ca iți poți trai viața fără El.

Pentru ca oamenii cred azi ca ei sunt sursa succesului lor.

3.Căutarea unității, păcii,prosperității si binecuvântării – in afara lui Dumnezeu este o nebunie.

4.Indiferent de ce facem noi in viata- Dumnezeu are dreptul sa coboare in dreptul nostru. Sa ne verifice motivațiile . Cu o religiozitate de fațadă ii putem impresiona pe oameni- dar nu şi pe Dumnezeu.

5.Fie ești condus pe acest pământ de Dumnezeu –fie de diavol. Din aceasta cauza apar in viata credincioșilor confuzie, depresie, lipsa de călăuzire si chiar frustrare ..pentru că  începem să fim independenți de Dumnezeu.

6.Pentru un anumit anotimp, perioada in viata Dumnezeu iti poate îngădui, permite succesul- dar asta nu ar trebui sa ne ispitească să ne elevam, înălțăm pe noi înșine. Până si regii cred că işi pot construi regatul si domnia pe vecie..însă omenirea uita ca tot ce este pe pământ este temporar.

Astfel :

– Caută mereu să te aduni cu oamenii lui Dumnezeu si apoi fi gata să fi frânt, zdrobit, împrăștiat pentru a spune Evanghelia. Nu căuta izolaționismul, independența, individualismul si autosuficiența.

–Fii credincios cu un Dumnezeu deasupra ta! Si Si înalță peste tot unde mergi NUMELE Lui Isus- nu numele tău. Si pregătește ti viata pentru a intra in cetatea lui Dumnezeu.

C : In cetatea unde merg eu

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cetatea omului vs Cetatea lui Dumnezeu

  1. Pingback: Cetatea omului vs Cetatea lui Dumnezeu — Depozitarul lui Dumnezeu – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

  2. traindoviatalinistitaintrolumezgomotoasa zice:

    Articolul tau este raspunsul la, sa-i zicem ratacirea , confuzia pe care o simt. Si tind sa cred ca nu l-am intalnit si citit intamplator.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s