Mai ai tu (templul trupului) si (templul bisericii tale locale) nevoie de curățire?


jesus

Sursa photo

Luni, vedem ca Mantuitorul nu ataca paganii, nici idolatrii, ci El ataca Templul. El ataca inima iudaismului. Ataca sufletul natiunii Israel. Ii confrunta pe cei mai respectati, cei mai inalti si cei mai de incredere dintre toti oamenii din tara, aceia care in mod aparent il slujeau pe Dumnezeu. El ataca lucrul cel mai corupt din toate lucrurile din Ierusalim si anume – Religia.

Evreii văzându-l de-a lungul vieții cum are puteri miraculoase asupra bolilor, morții si demonilor, că putea sa facă mâncare din pietre si din apa vin, ei vedeau pe Isus ca un ULTIM ELIBERATOR- care i-ar fi eliberat d.p.d.v. militar, politic, economic si social.
Asa că trebuie să vă puneți un pic in mintea evreilor- Pentru ei un mare rege însemna – Libertate- Prosperitate-Înfrângerea Dușmanilor si Sărbătoare.

Exista in ei o adâncă dorință sa fie conduși de un lider bun, un erou național. O mare cantitate de învățătură in VT. este in jurul căutării acestui rege. Moise( ca lider) nu reușește, falimentează si nu intra in Tara promisa. David nu reușește nici el atunci când cade in adulter si are revoltă in propria sa familie. Solomon eșuează din pricina multor sale sotii (si a multor alte motive). Si întrebarea lor legitima era : Cum putem găsi un REGE bun si puternic, dar care nu permite ca măreția si puterea să se oprească la el. Adică cum spunem noi mai pe românește, un om care nu lasa ca puterea sa i se urce la cap?
Si când l-au vazut pe Isus că vine smerit pe un măgăruș se gândeau că El poate fi. Insă așteptările lor erau exagerate, ireale si iraționale.

Si astfel cu acesta fixatie, proiectie pamanteasca asupra lui Isus, ei au fost uimiti sa vada un Isus care intra smerit pe un magarus, fara nici o arma si fara nici o dorinta sa atace vreo institutie omeneasca romana, pentru ca tema centrala din agenda lui Isus nu o reprezenta ocupatia Romana ci faptul ca religia iudeilor era corupta.

John MacArthur spune „Domnul nostru nu era preocupat de relatia poporului sau cu Roma- cat era de preocupat de relatia lor cu Tatal sau Dumnezeu. Nu-l preocupa politica lor, nici problemele lor sociale, sunt asa de multe lucruri pe care putea sa le atace. Cu siguranta ca erau si atunci asa de multe nelegiuiri, nedreptati, lipsuri, maltratari, abuzuri insa niciodata nu s-a adresat vreuneia dintre ele.

Isus si-a inceput misiunea cu curatirea templului (Ioan 2) si incheie cu al doilea asalt al templului. Trec 3 ani si jumatate si nimic nu s-a schimbat.

Proorocii mincinoși ai secolului nostru iti vor spune să stai liniștit că Isus e doar pe măgăruș, e domestic, îmblânzit, își vede de treaba lui, să meargă să moară la cruce controversatul, persoana nongrata, atipicul -noi creștinii contemporani sa ne vedem de afacerile noastre, fericirea si împlinirea noastră.

Luca 19:45 – In acea atmosferă de turbulență, de agitație, de cumpărare si vânzare, de negociere si licitație rugăciunea era aproape imposibilă. Cei care cu adevărat mai doreau să caute prezența lui Dumnezeu erau înlăturați chiar de cei care se considerau poporul si preoții lui Dumnezeu.

Dar ca si Domn al Templului Isus are autoritate asupra Lui, El poate examina, judeca si confrunta in Lumina adevărului sau, lucrurile care se întâmplă într-o biserică locală.
Ca si Domn al Templului- Isus urăște anumite lucruri care se fac aici in templu.
Ca si Domn al Templului- Isus il curăță si noi suntem chemați să ne așezăm sub Domnia Sa.

Intr-o lume contemporana cand multi lideri se erijeaza in „eliberatori”, in pseudoprofeti si pseudoreformatori care ofera solutii iluzorice, Spurgeon inca ne reaminteste cine este autorizat sa isi curateasca Biserica Sa.

Lucrarea de curățire din biserică nu o poate face nici un om, nici un lider, nici un pastor/predicator, nici o altă mână binevoitoare si reformatoare- revoluționară. Singura mână autorizată să isi curătească Templul si Biserica (mireasa Sa) este mâna care a fost fixată pe o cruce.

Nu cred că vom purifica pe deplin orice biserică prin acte ale Guvernului,Parlamentului, nici prin agitație, prin nici o agenție umană. Nici o mână umană nu poate scoate flagelul apariției -cumpărătorilor si vânzătorilor- decât MANA care odată a fost străpunsă pe cruce. Lasă-l pe Dumnezeu să facă această lucrare si lucrarea se va face…pentru că nu este de la om, si omul nu o poate împlini.

“I do not believe we shall thoroughly purify any church by Acts of Parliament, nor by reformation associations, nor by agitation, nor by any merely human agency. No hand can grasp the scourge that can drive out the buyers and sellers, but that hand which once was fastened to the cross. Let the Lord do it and the work will be done, for it is not of man, nor shall man accomplish it.” (Spurgeon)

Ce sa faci pentru a nu transforma Casa lui Dumnezeu (Hristos) intr-o peșteră de tălhari?

Leapada orice necuratie, si cauta cu adevarat sa I te inchini Domnului Dumnezeu.

1. Gandeste te in aceasta zi in ce conditie se afla templul inimii tale?

2. Este un loc in care Tatal, Fiul si Duhul Sfant isi gasesc placerea sa locuiasca in el?

3. Sau ai permis ca lucrurilor acestei lumi sa iti preocupe templul tau?

4.Numai Isus Hristos poate sa iti ofere curatia de care ai nevoie si tot El iti poate oferi si puterea de a a trai o viata evlavioasa.

5. Mai are nevoie Templul Trupului tau de o curatire? (1 Cor 6:19-20)

6. Mai are nevoie Templul Bisericii tale locale de curatire ? (Efeseni 2:21, 1 Cor. 3:16-17)

 

pt ca orice biserica locala are nevoie cateodata de o curatire de influentele lumești.

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Mai ai tu (templul trupului) si (templul bisericii tale locale) nevoie de curățire?

 1. Pingback: Mai ai tu (templul trupului) si (templul bisericii tale locale) nevoie de curățire? | agnus dei - english + romanian blog

 2. A republicat asta pe și a comentat:

  Săptămâna Mare
  Luni -Isus oprește forțat profanarea comercială a Templului.

  Apreciază

 3. nars zice:

  frumos tratat. strategiile de tot felul palesc in fata Maestrului… EL poate curati, purifica si ordona viata turmei si viata oilor…

  Apreciază

 4. El -Marele Pastor, mai lucreaza si prin pastorasi desemnati de El.
  Nu crezi?

  Apreciază

 5. De multe ori cant citesc evangheliile ma rog, Doamne, fie ca Tu sa traiesti in mine si in toti credinciosii Tai acelasi tip de viata pe care Tu ai trait-o cand ai fost pe pamant. Fa-ne la fel ca Tine. Traieste Tu in noi. Traieste in noi si fii exprimat in noi pentru gloria Tatalui si pentru zidirea bisericii Tale!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s