DUMNEZEU NU IȘI DEZERTEAZĂ SLUJITORII AUTENTICI (Cum și cei sfinți trec prin cuptoare) -Paul Washer


 HeartCry Office  (aug 2017)

paul w

DUMNEZEU NU ISI DEZERTEAZĂ SLUJITORII AUTENTICI

Ce frumos l-a folosit de-a lungul vieții, Dumnezeu pe acest om. Într-un mod extraordinar. Mă bucur mult că Domnul i-a mai oferit zile senine, să își vadă familia, fetița zâmbind, sufletul său cântărit, lucrarea și colaboratorii săi din câmpul Evangheliei.

Noi toți, ca și el dealtfel suntem doar niște recipienți ai Harului Suveran nemeritat.

– Dacă pe Fiul Sau Hristos l-a trecut prin suferință si zdrobire, pe aceeași cale îi trece si pe slujitorii Săi.

In slăbiciunea umană și în lipsa unei speranțe si puteri personale..ajungem să ne agățam de Atotputernicia și Harul lui Dumnezeu.

Acum,hai să fim serioși..oare nu se cade dacă Mântuitorul-Maestrul a mers pe drumul crucii..să nu meargă oare și ucenicii Lui ?

–De la el, personal am învățat să iubesc mai mult Gloria lui Dumnezeu- decât gloria si flaușările oamenilor, să învăț să-i respect pe oameni dar să nu tremur in fața niciunui muritor.

Am înțeles prin Evanghelia lui Isus, cine am fost (un păcătos restaurat) si cine sunt in Hristos si cum pot prin puterea mărturiei personale să il cunosc tot mai mult pe EL si să il iubesc mai mult. Până la urma asta își doresc si cei din jurul nostru. (familie, cei dragi).

Nu să ne vadă că îl iubim pe Mântuitor din obligație, din responsabilități legaliste,(din chinuiala si forțare) sau din poziția pe care o avem la biserică, la locul de muncă, nu din rutină, datorie, nu pentru câștigarea unor performante spirituale ci din dragoste pentru El.

Hristos nu merită să fie slujit din compensație pentru toate măgăriile făcute în copilărie, adolescență, sau pentru eșecurile și falimentele din trecut. Asta ne-ar duce doar la un sistem fals de credință.

Fără iubirea Lui în noi și fără de iubirea noastră față de El și semeni -tot -da..tot activismul nostru, si zelul nostru, și gălăgia noastră spirituală ar fi în van, in zadar, anulată la ZERO!

Dragostea lui Isus a fost confirmată și demonstrată la cruce-așa că nu te mira uneori de calvarul pe care îl ai de suportat, îndurat.

In sala cinematografului Dales din București, în pauza unei conferințe biblice îmi relata „Alex, dacă un pastor ia din turma mai mult decât oferă (dă)-este un lup răpitor. Multe alte fraze simple si profunde mă urmăresc și în ziua de azi pentru că îmi îndreaptă tot mai mult privirea și atenția către dragostea lui Isus pentru Numele Tatălui Său, pentru Gloria Sa eterna, pentru aducerea oamenilor la ascultarea credinței.

Sunt încrezător că Dumnezeu știe să folosească și încercările și testele prin care trece Paul W..acum pentru manifestarea scopurilor Sale.

Asta e! Ăsta sunt eu. Un om îndrăgostit de cei care sunt fascinați si captivați de Hristosul viu. Un om care iubește pe cei care se sacrifică pentru Agenda și Onoarea lui Dumnezeu.

Am întâlnit tot felul de oameni în viata..unii care au știut mereu să își consume lacrimile, sângele și transpirația și alții, la polul opus care doar au pretins bani,atenție si glorie deșartă.

Când am auzit de diagnosticul lui Paul..(atac de cord) ..am înțeles tot mai mult că în viață Dumnezeu este capabil și competent să folosească (să asambleze/ să țese- precum experienta lui Iosif din VT –Geneza 50:20– are echivalent in NT in Ro 8:28) toate experientele dramatice ale vieții noastre, experiențe amare, tensiuni, conflicte, boli si neputințe, răni,pierderi, circumstanțe greu de înțeles sau de acceptat, adversități spre Slava sa si binele nostru.

Nu prea învățam noi multe lecții spirituale când ne merge OK! când ne merge super-bine, când ne merge motoru la mașină, când sunt bani in cont, când inima e sănătoasă, când totul este pe roze, învățăm mai degrabă când lucrurile nu ne merg bine( ba chiar merg rău).

Știu că ce am exprimat în scris aici ..nu concordă- nu bate cu Evanghelia Entertaiment si pe Evanghelia focalizată pe împlinirea pământească ( Teologia Prosperității).

Această teologie și doctrină păguboasă il degradează pe Hristos si înalță omul.

În final (sunt în procesul finalizării unui proiect) ..dar sunt bucuros să aud vesti îmbucurătoare despre starea de sănătate a unui sfânt…ca tine și ca mine.

Dumnezeul nostru glorios nu își dezertează niciodată biserica Sa, slujitorii autentici ai Evangheliei, copii săi minunați- chiar dacă trec prin spitale,cuptoare, gropile prin care ești vândut de frați, diagnostice severe.

Dumnezeu nu dezertează chiar și în boala ta sau în problemele tale teribile.

El are un plan diferit și unic. Agață-te de încrederea plenară și deplină în Dumnezeu.

___________”We don’t learn much when everything goes right / we learn most when things go wrong”.–

Sper că vei putea lua ceva bun, nobil, pozitiv din această mărturie a faptului că putem vedea bine și deslușit Mana Domnului in spatele vieții acestui vas slab.

Nu lăsa nimic în această viață să îl eclipseze pe Fiul lui Dumnezeu-Isus Hristos. (nici măcar un om).

Cu aceste cuvinte vreau să te încurajez si să te provoc să te gândești la caracterul lui Dumnezeu si la dragostea Sa.

Atunci când tu il vei iubi pe Dumnezeu si il vei cunoaște tot mai mult..e imposibil ca El să nu aducă în viața ta oameni, care să vadă această schimbare, și să rezulte în alți oameni care la rândul lor ajung să îl iubească și asculte pe Isus.

Rămâi încrezător (și atunci când iți merge bine și atunci când e mai greu) pentru că El- Dumnezeu nu iși dezertează niciodată soldații Lui.

-Amin-

 

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la DUMNEZEU NU IȘI DEZERTEAZĂ SLUJITORII AUTENTICI (Cum și cei sfinți trec prin cuptoare) -Paul Washer

  1. nars zice:

    „pentru ca incercarea credintei voastre, care este cu mult mai scumpa decat aurul, care piere si care totusi este ‘cercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea la aratarea lui Hristos…pe care voi il iubiti fara sa-L vedeti…”….. un Mantuitor minunat avem si care lucreaza asa cum vrea EL, in modul Lui perfect 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s