Tu ce cauți la Isus? Ce treabă ai cu El?


come and see
Photo via
Acum o săptămână mă rugam pentru un text potrivit din Scriptură pentru inima mea si inima celor cărora le slujesc. Cred in călăuzire divină. După ce am auzit-o pe soție prin casă cântând:
„1. Aleargă la Domnul şi ajutorul Său,
Atunci când ţi-e bine şi când îţi este rău.
/: Sunt mulţi care-L caută numai în nevoi.
Nu ne lăsa, Tată, ca ei să fim şi noi. „
Am ales Evanghelia după Ioan. In cap 1:38 -Mântuitorul ii întreabă pe ucenicii lui Ioan Botezătorul „Ce căutați”? ..
Evangheliile arata foarte clar că mulți oameni l-au urmat pe Isus pentru o perioadă de timp- dar apoi ei nu au mai continuat. Unii s-au strecurat prin mulțime, si apoi s-au îndepărtat..s-au făcut nevăzuți..când au auzit cerințele si poruncile lui Isus.
Acum, oamenii l-au urmat pe Isus din mai multe motive: unii din cauza minunilor (2:23) Țineți minte,  Pavel spunea că Iudeii cer minuni și greci caută ințelepciune.
ACESTĂ ÎNTREBARE ADRESATĂ DE DOMNUL ISUS – primilor ucenici este FOARTE IMPORTANTĂ. “Ce căutați”? Pentru că întotdeauna vor fi oameni care il vor dori pe Isus atașat vieților lor, atașat de agenda lor, cu scopul de a se folosi de El ..pentru a avansa in propriile interese si scopuri.
Asta este ceea ce a făcut Iuda Iscarioteanul, Simon Magul. Aveau nevoie de Isus doar pentru bani, putere, influență.
Credeți că lucrurile s-au schimbat azi?
Cum ai răspunde tu azi întrebării lui Isus? Dacă Isus Hristos te-ar întreba acum/ Tu pentru ce ma cauți? Tu pentru ce vii dupa Mine? “Ce căutați?” – pt că ORICE INIMĂ CAUTA CEVA! Cartea proverbe spune că Tu esti ceea ce gândești- nu ceea ce arăți altora in exterior. DECI… CE vrei de la MINE? CE cauti aici, azi la biserică?
Aceasta este o alta întrebare ..pe care Isus ne-ar pune-o fiecăruia dintre noi-aici. DE CE VII DUPĂ MINE? Mulți oameni de-a lungul generațiilor,secolelor..l-au urmat pe Domnul pentru o perioadă de timp, si apoi au făcut pași,..au plecat de lângă Isus ..pentru că nu obțineau..ceea ce își doreau.

CE CĂUTAȚI IN PERSOANA LUI ISUS? Doar o terapie sufletească, emoțională, după pâine. DE CE IL URMEZI PE ISUS? De ce vii după El? De ce vii la adunare? (La nunți..am văzut ca unii îl invită pe Isus- așa ca pe un fel de prestatator de servicii- un fel de fotograf). Tinerii care sunt în prag de căsătorie…gata, îndată caută biserica, pastorul, caticheza, botezul, fata pocăită. Să știți că da..am văzut oameni botezați de ochii mamei, de ochii bunicii..-soacrei..doar pentru o moșie, o moștenire.-un interes. Însă Domnul Isus Hristos mereu îi corecta pe oameni pentru concepțiile lor pur-materialiste.

Nu vii la Isus Hristos doar pentru ca să îți meargă mult mai bine pe pământ (să iți înflorească buticurile) ci vii la El, pentru slava Sa, pentru binele tău suprem, mântuirea sufletului păcătos și apoi viața veșnică. (Ioan 3:16)

 

Drept răspuns, Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutați nu pentru că ați văzut semne, ci pentru ca ați mâncat din pâinile acelea si v-ați saturat. (Ioan.6:26)

Gherhard Maier ” Isus constată mereu că oamenii caută ceva la El: participarea in Imparatia lui Dumnezeu (Ioan 3:1 si Matei 19:16) apa care nu seaca (Ioan 4:14) vindecare (Matei 8:2, Ioan 4:47) ajutor impotriva mortii (Matei 9:18) painea vietii (Matei 14:15) semne si minuni (Matei 12:38)”.

Niculae Moldoveanu in „Hristos Cuvantul” Meditații duhovnicești la Ev.după Ioan ” Și astăzi Mântuitorul nostru, întreabă pe toți câți vin la El: „Ce căutați la Mine? – Eu nu am să vă dau aici in lume nici bogăție, nici slavă, nici desfătări pământești. Ceea ce vă pot da astăzi este crucea si ceea ce vă cer este lepădarea de voi înșivă, de tot ce aveți și de trecutul vostru, iar mâine veți primi slava și bogăția cerească. Dacă voi căutați acum altceva la Mine: un mijloc de existență pământească, sau împlinirea unor nevoi pământești, voi nu Mă căutați pe Mine, ci pe acestea. De aceea nici nu mă veți găsi cu adevărat”.

Tu ce cauți la Isus?

Ce anume vezi când te uiți la Isus?

….de fapt toate astea se văd clar, deslușit, evident…in lucrurile, dorințele și interesele tale și ale mele de dimineața până seara.

Prin ce ne facem noi diferiți față de oamenii din lume (societatea culturala, political correctness, gândirea seculară hedonistă și materialistă ?

R: prin faptul că mai întâi il vrem pe Isus, apoi ceea ce ne poate oferi El.

„Cine are pe Fiul are viața; cine n-ar pe Fiul lui Dumnezeu n-are viața”(1 Ioan 5:12)

Caută-L pe Dumnezeu, pentru că El pune această tânjire, foame și dor spiritual în om după dumnezeire (Amos 5:4)- căutați-L pe Isus pentru cine este si pentru tot ceea ce face, căutați-L pentru că este singura cale spre Tatăl, singurul Răscumpărător.

Căutați Dătătorul -mai mult decât darurile Sale!

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s