Discursurile președintelui american îi amețesc pe evanghelici. Evanghelia după Trump intră în coliziune cu Evanghelia lui Isus


donald

Sursa photo

Nimeni nu ar trebui să îți spună că nu ai voie să iți spui părerea,care este concepția ta personală cu privire la lume și viață, cu privire la politică. Dar e nevoie de înțelepciune atunci când te exprimi public.

Am ascultat și citit discursul președintelui american Donald Trump. Mulți evanghelici vor cădea pe spate la aceste gânduri mărețe,pozitive, biblice ( la fel cum ne-am simțit și noi românii -supra entuziasmați de declarațiile lui Klaus Iohannis..despre moralitate, etică, integritate,valori si principii…insă cînd a fost vorba de cazurile familiilor cu copii răpiți de sisteme abuzive sau de semnăturile celor 3.000.000 de români cu privire la definirea în Constituție a familiei tradiționale, biblice..poziția sa a fost defensivă, liberală, tolerantă).

Insă atunci când văd alături de cine se înconjoară Donald Trump, cu predicatori ai prosperității iți pui un pic niște semne de întrebare.

Donald Trump a fost influențat in tinerețe de către Norman Vincent Peale,-la biserica unde el predica au mers si părintii săi. Acesta a predicat și vorbit rar despre mântuire si salvare prin Evanghelia lui Isus Hristos. Mai mult cazuistică, terapeutică, studii de caz, formule de succes, story-teller, si ilustrații practice de viață.

Toți oamenii mari ai lui Dumnezeu din VT, sau cei folosiți în reforme, cum erau ridicați să remedieze o situație spirituală-morală, fie dărâmau idolii oamenilor, aceștia deveneau imediat urâți de societate. Vrei să vezi dacă lumea te place…distruge-le idolii..si vei afla! Senzualitate, Hedonism,Materialism, Plăceri, Entertaiment etc.

Bineînțeles, și sunt absolut convins, e si credința mea, că Dumnezeu nu dorește ca omul să fie un pârlit, un sărăntoc, sau un cerșetor socialist-comunist, care nu dorește să aibă o slujbă si sa isi întrețină familia, sau să economisească pentru copii lui. (acestea sunt responsabilități biblice chiar.) – (Psalm 109:10, 2 Cor 12:14). Insă realizez tot mai mult și mai bine că Evanghelia lui Isus Hristos si Evanghelia lui Donald Trump sunt diametral opuse, întrucât nu poți fi un slujitor si al lui Dumnezeu si Mamonei. Insă aceasta subtilitate si subversiune se încearcă de câțiva ani să se strecoare și să se livreze în masele si comunitățile de creștini evanghelici ..dornici după prosperitate materială.

In încheiere mă gândesc la învățătura si principiul lui Isus Hristos cu privire la teologia si doctrina corectă a fariseilor si cărturarilor. Acesta le spunea ucenicilor si gloatelor in Matei 23 ” Deci toate lucrurile pe care vă spun ei sa le păziți, păziti-le si faceți-le; dar după faptele lor să nu faceți. Căci ei zic, dar nu fac. „

Tot discursul este pompos si frumos. Vi-l ofer aici să-l parcurgeți, însă sfatul meu este să nu faceți din Trump un fel de mesia politic, pentru că uneori  predică despre bunăstare, bogăție și prosperitate mai bine si chiar mai mult decât Joel Osteen.

Sunt de acord cu ceea ce accentuează aici, libertatea religioasă  și în special cu responsabilitatea părinților în educația copiilor, însă cred că e dator să vină cu astfel de lozinci, si patriotism forțat, naționalism cultic american și limbaj creștinesc ..după ce a obținut așa multe voturi în campanie din partea evanghelicilor.

Noi vrem să apropiem oamenii de cruce, de Evanghelie, de Persoana-Viata si Lucrarea lui Isus Hristos. Agenda noastră este mântuirea oamenilor. Iar dacă devenim prea pasionați de interesele politicii și ne luptăm cu cel de lângă noi să îl facem un nou convertit la Trump, Iohaniss…atunci s-ar putea ca el sa piarda lucrul esențial-mîntuirea sufletului său.

Să nu amăgim oamenii, precum niște șamani spirituali, la o lume utopică, ideatică, în care să fim „ereziarhi” (vorba predicatorului Marius Cruceru- în antiteză cu episcopii si ierarhii bisericilor) și să le prezentam sufletelor de lângă noi gogoși ale dominionismului ieftin.

__________________

„De la semnarea Declarației de Independență, acum 241 de ani, America a afirmat că libertatea vine de la Creatorul nostru. Drepturile noastre ne sunt date de către Dumnezeu și nicio forță lumească nu va putea să ne ia aceste drepturi. De-aceea, administrația noastră mută puterea de la Washington acolo unde îi este locul: în mâinile poporului.-

De prea mult timp, politicienii au încercat – și cum au încercat, să centralizeze autoritatea în mâinile a câțiva oameni din capitala noastră. Îi văd mereu. Birocrații cred că pot să vă conducă viețile, să treacă peste valorile voastre și să vă spună ce să spuneți, cum să trăiți și unde să vă rugați. Dar noi știm că părinții, nu birocrații, știu cel mai bine cum să-și crească proprii copii și să creeze o societate înfloritoare. Și noi știm că familiile și bisericile, nu guvernele, știu cel mai bine cum să creeze o comunitate puternică și iubitoare. Și peste toate, știm asta: în America, noi nu avem un cult pentru Guvern, ci pentru Dumnezeu.

Libertatea noastră religioasă este consacrată chiar în primul amendament al Constituției noastre. Fondatorii națiunii americane L-au invocat pe Creatorul nostru de patru ori în Declarația de Independență. Benjamin Franklin le amintea colegilor participanți la Convenția constituțională să plece capul în rugăciune.

Eu vă reamintesc că vom începe să spunem „Crăciun fericit” din nou. Pe bancnotele noastre este scris „În Dumnezeu ne încredem”. Când unul dintre marii noștri generali, generalul Patton, dădea de o problemă, se ruga. Când a dat peste o vreme groaznică, în decembrie 1944, Patton i-a cerut unui preot militar să facă o rugăciune pentru îmbunătățirea vremii, pe care apoi a distribuit-o celor 250.000 de soldați din Armata a III-a.

Administrația va apăra și va susține mereu libertatea religioasă. Nu vrem să vedem cum Dumnezeu este eliminat din piața publică, gonit din școli sau împins afară din viața civică. Vrem să vedem rugăciuni înainte de meciurile de fotbal american – dacă asta vor -, vrem ca toți copiii să aibă șansa să cunoască binecuvântările lui Dumnezeu, nu vom lăsa Guvernul să intervină în predici, să atenteze la libera exprimare a pastorilor, a predicatorilor și a oamenilor pe care îi respectăm cel mai mult.

De aceea, cât timp voi fi președinte, nimeni nu vă va putea opri să vă practicați credința sau să predicați ceea ce este în inima voastră. O amenințare recentă la adresa libertății religioase este terorismul radical islamic. O țară nu este numai geografie. O națiune este suma cetățenilor săi, dar și a visurilor și a aspirațiilor acestora”.

De ce il iubesc evanghelicii pe Donald Trump ? The Economist -răspunde!

Sursa discurs :albfaragri

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Discursurile președintelui american îi amețesc pe evanghelici. Evanghelia după Trump intră în coliziune cu Evanghelia lui Isus

 1. Interesante constatari..

  Apreciază

 2. Editor zice:

  Poziția comentatorilor, arătată până acum, vă susțin ideea expusă, mai ales în titlu. Deși cine poate crede că discursurile lui Donald Trump amețește pe cineva, nici vorbă la evanghelici. Apoi ce mai coliziune, doar Trump e șef se stat, nu e slujitor de biserică sau … Evit unele cuvintele ușoare, chiar dacă par sau sunt îndreptățite, ca realiste, ca să nu slăbesc cumva treaba bună pe care o face „acolo” omul pus de Dumnezeu la Casa Albă. Toate sondajele indicau altceva (la alegeri) și nu degeaba, dar Dumnezeu a avut milă de poporul american, de rămășița de aici, în orice caz vedem că e planul Lui și nu-i putem sta împotrivă sau vorbi contra. Omul lucrează peste așteptările omenești, oricine ar fi fost acolo sus, e greu de crezut că fără harul lui Dumnezeu putea să țină corabia Americii nu doar pe linia de plutire, ci și într-o direcție bună, ascendentă, creștinească. Îndemnul corect e rugăciunea, mijlocirea, mulțumirea, lauda Domnului.

  Apoi Cuvântul ne spune să mulțumim Domnului pentru toate lucrurile – NU să cârtim pentru toate lucrurile sau să fim pesimiști pentru toate lucrurile.

  În rest, vă bucurați de toată stima mea, care rămâne intactă, chiar și după acest discurs pripit.

  Apreciază

 3. eliodora zice:

  Asta am spus si eu:doar nu e pastor si afce ceva pt a nu mai fi cacate principiile biblice,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s