Mircea Roșca -(o mărturie, cum mi-aș dori de la toți evanghelicii care își plimbă cafeluțele prin sălile de protocol ale puterii)


Așa arată un politician pocăit, care a renunțat la zeci de avantaje și beneficii pentru care azi evanghelicii aleargă înnebuniți după materialism. Un copil al lui Dumnezeu care nu se rușinează în Parlament, Guvern,Camera Deputaților. Amvonul nu este loc pentru puterea politică, pentru campanie electorală ci pentru propovăduirea lui Hristos.

_________________________________

E tot mai greu să te ridici azi la amvon si să predici unei comunități care aleargă după interese materialiste și au aceleași planuri și agende ca cei din lume.

Am mai urmărit în viață oameni care au început într-o explozie de glorie și au căutat apoi influență,autoritate între evanghelici (pt voturi) pe șcena publică politică..și au sfârșit într-o mlaștină a rușinii.

Ar fi frumos pentru el să rămână așa statornic. Altfel intră în galeria rușinii- a vedetelor, mondenităților, boxerilor, starletelor, celebrităților purtate pe la pupitre in foamea si goană după mărturisiri si senzațional. (vezi un articol în care am dezbătut asta aici)

Mafia pocăiților s-ar putea să se simtă stînjenită si cercetată ascultându-l, dar adevărul trăit luminează pe cei care trăiesc in adevăr, pe cei care trăiesc in minciună e clar că ii irită, ii enervează. Adevărul nu deranjează si nu incomodează decât pe cei care trăiesc in minciună.

Mă gândesc la Isus si la farisei. Ce trebuia să facă Isus ca sa le strice cheful de viață într-o zi? Doar să își facă apariția! Așa sunt toți oamenii care îl iubesc pe Isus cu adevărat și trăiesc pentru Gloria si Interesele Lui, strică „părtășiile”celor care trăiesc doar pentru lumea asta..pentru sampions league,eurovision sau ultimele bancuri.

Problema care o văd eu de ceva ani este următoarea..”Cu cât vei semăna mai mult cu Isus Hristos, cu atât mai mult lumea va încerca sa te ucidă” – si imediat se găsește vorba pastorului Laurentiu Balcan, să vină iute ..unu cu pironu, altu vine cu crucea, altu cu ciocanu..și iți atacă imaginea, reputația și te doboară psihologic.

Sunt oameni care parcă pentru asta s-au născut : Să distrugă alți oameni!

„The more like Jesus you are, the more the world will want to crucify you”

O predică care mie mi-a plăcut. Recomand.

P.S.

Nu îmbrățișez erezia dominionismului, in care oamenii cred într-o utopie politică spirituală, un fel de eden social, o împărăție divină aici si acum, un idealism ieftin, dar cred că putem fi sare și lumini în aceasta lume a întunericului.

Mă feresc să fac lobby pentru o anumită persoană, partid. M-am fript cu găluști și gogoși cu președinți născuți din nou și prefer să fiu circumspect. E decizia mea. Și nu țin steagul sus nimănui prin această postare. Mă interesează mult mai mult adevărurile care sunt rostite prin acest vehicul, om, care sunt dincolo de lumea asta, sunt Adevărurile Lui. Cu inițiala Mare, Cel care este Adevărul- Isus Hristos.

Cele bune!

 

Anunțuri

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s