Există doar două feluri de oameni


oameni

Sursa imagine

Există doar două feluri de oameni: unii care acționează si caută soluții si unii care doar se plâng și caută vinovați. Ca și credincioși noi trebuie să ne clasăm în prima grupă, în care nu ne plângem toată ziua și nu cautăm tot timpul vinovați, deoarece Isus nu a venit să condamne lumea ci să o mântuiască. (Tiberiu Pop).

Sunt oameni conduși de la pântec (organe) [păpică,mîncărică,plăceri]  in jos si oameni conduși de la cap in jos. Unii care urmăresc doar instinctele naturale si impulsurile animalice si alții care mai si gândesc înainte de a lua o decizie, înainte de a vorbi, a acționa, se gândesc ce mai spune Cel din Ceruri despre toată treaba asta.

Sunt cei care au biruințe financiare, câștigate prin orice mijloc ortodox sau neortodox si care isi mai doresc si încununarea spirituală peste mizeriile și afacerile lor- de familie, de clan. Doar că vă spun din experiența că asta este o misiune imposibilă. Nu le poți avea pe amândouă. Să fii și prosper prin căi meschine și să guști viața din abundență promisă de Hristos Domnul.(Ioan 10:10)

Ei bine, lor tocmai asta le lipsește, încununarea spirituală și o doresc, dar nu o pot dobândi până nu se pocăiesc cu adevărat, practic. (Luca 19:8 Zacheu şi, dacă am năpăstuit* pe cineva cu ceva, îi dau înapoi.Deci nu lacrimi și muci! Că de vorbe si comentarii și Dumnezeu e sătul! (Mica 6:8)

Care dintre aceștia crezi că au un impact etern si fac o diferență pentru Împărăția lui Dumnezeu? Plângăcioșii, iritații, irascibilii, ursuzii , frustrații…sau cei care inspiră pe alții, motivează, iubesc, găsesc soluții, se implică -își asumă responsabilități.

Răspunsul este cunoscut de toată lumea și este evident, doar că este mai greu de pus în practică. E mai ușor în România să fii frustrat și să urli în trafic, când tot tu ești de vină. În viață încep să câștige cei care urlă și zbiară mai tare, chiar dacă nu sunt educați sau civilizați.

Pe plan spiritual însă mai mult zgomot, mai mult activism nu înseamnă neapărat și mai multă putere spirituală. Poți câștiga anumite avantaje și beneficii materiale dacă ești smecher, înțepat, boieros și ști să dai din coate …dar perspectiva ta rămâne una temporară, reducționistă, liniară,nicidecum veșnică.

Sunt doar două categorii de oameni pe acest pământ. Cei care sunt conduși de Dumnezeu si cei care se auto-conduc si încearcă sa ii conducă si pe alții.

Sunt doar două categorii de oameni pe străzile tale, sunt cei vii și cei morți, sunt cei din intuneric si cei din lumină, sunt cei mînați de ură și cei călăuziți de iubire. Altă alternativă, altă opțiune neutră nu există.

Dihotomia este foarte clară, incat la judecată lui Hristos nu-i va fi greu sa desparta caprele de oi. Avem de-a face in Scriptura mereu si mereu cu Imposibilitatea Loialitatilor Duble, nu putem fi placuti si dracului si Dumnezeului celui viu.

Si sa nu-ti imaginezi ca Dumnezeu Tăticu e dat pe spate de tine, duminica dacă ai fața parfumata si imbraci „costumul spiritual de duminică”, pentru ca nu te vei apropia niciodata astfel de Dumnezeu. Pentru ca El are un miros fin, sensibil si nu se lasa prostit, dus de nas de șarlatani, escroci, impostori..care toata saptamana umbla dupa posesiunile acestei lumi -dar in zilele de odihna traiesc si depind de zambetele altora, de aprecierile, aprobarile si evaluarile celorlalti.

Cei mai fericiți si binecuvântați oameni de pe pamant sunt cei care s-au hotarat sa umble pe o singura cale, sub un singur Domn, calauziti de un singur Duh si o singura putere dumnezeiască. Acestia au si parte zi de zi de ingrijirea Atotsuficienta a celui care detine camarile cerului si toarna zilnic peste pamant ploaie, indurare si trimite paine din cer, celor harnici si flamanzi dupa dreptate. Ei sunt saturati si aici si in eternitate. Ceilalti vor ramane doar cu firmiturile si îmbucăturile luate cu suspin de pe lumea asta. Cum spune Scriptura, „ei și-au luat deja răsplata”.

Tu te-ai hotarat in care categorie de oameni vrei sa fi inclus si gasit la finalul vietii tale, ca sa fi usor recunoscut de Dumnezeu cand va reveni pe norii cerului?

Citind psalmul 17 am dat de o rugăciune folositoare in acest sens:

14. Scapă-mă de oameni, cu mâna Ta, Doamne, de oamenii lumii acesteia, care își au partea lor în viata aceasta si cărora le umpli pântecele cu bunătățile Tale. Copiii lor sunt sătui, si prisosul lor il lasă pruncilor lor.15. Dar eu, in nevinovăția mea, voi vedea fața Ta: cum mă voi trezi, mă voi satura de chipul Tău. Psalm 17

Scapă-mă Doamne de „oamenii lumii acesteia”, scapă-mă de oamenii prezentului, care trăiesc doar pentru aici si acum, care trăiesc doar pentru lumea actuală.

Noi să fim cunoscuți ca si oameni nu doar ai MOMENTULUI PREZENT ci oameni, moștenitori împreună cu Dumnezeu. Să ne pregătim viața întreagă pentru adevăratele comori de atunci și acolo în Împărăția Sa!

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s