„De ce te uiți așa la mine ?” Lecție despre noi și onestitatea copiilor (Zenu Cosma)


asa la mine

Sursa photo

Fratele Zenu Cosma din Petrila, mereu are o ilustrație sau poveste cu tâlc, profundă atunci când împărtășește Evanghelia oferind aplicații practice la adunare.

Ultima dată am ascultat o întâmplare care m-a pus serios pe gânduri. Cel mic din familie revelează și face cunoscut orice facem noi în casă.  Este la vârsta imitării, copierii, observării și are nevoie de exemple bune de urmat. Avem atât bucurii, cât și responsabilități in educarea lui.

Vorbirea noastră este un indicator spiritual și suntem chemați să fim atenți ce cuvinte, vorbe, atitudini transmitem mai departe.

Astfel, fr. Zenu amintea de o familie care a invitat la masă un frate deosebit, cu care aveau părtășie și discuții normale referitoare la lucrare, slujire, biserică. E un har să mai ai astfel de întâlniri în ziua de azi fără să scormonești în gunoaiele altora și doar să livrezi mai departe zvonuri și bârfe, sau discuții ce duc la conflict și tensiuni.

Povestirea spune că „la un moment dat copilul lor în vârstă de 6 ani, se tot învârtea în jurul mesei, ajungând la peste 30 de ture și din când în când se oprea și se holba la musafirul lor.

Uimit, fratele îl oprește pe copil și îl întreabă:” Hei, dar tu, de ce te tot învârți în jurul mesei și apoi te uiți așa șocat la mine? ”

Răspunsul celui mic a fost ” Mami și tati au spus că sunteți un om cu două fețe și eu tot caut a doua față și n-o găsesc!”

___________________

Vor fi astfel de situații în viață, când pe nepusă masă-cel din casa ta va scoate și va exporta afară ceea ce se află în natura, căutările familiei tale. Când ți-e „lumea mai dragă” va putea să ofere altora adevărata carte de identitate a familiei tale.

Ei (copiii) vor lua și vor duce mereu cu ei, universul nostru, valorile și principiile noastre, frământările și dorințele noastre vor avea ecou prin ei. Că sunt case, că sunt bani, că sunt invidii sau bârfe, că sunt nesocotiri față de autorități, fie bancuri sau pasiuni bune, obiceiuri frumoase ..toate acestea se vor oglindi automat în ei – fie că vrem sau nu acest lucru.

Sfat -mi-l dau mie…să fiu radical în onestitate și echilibrat în afirmații de față cu copilul meu atunci când vorbesc despre alții, despre voi.

Cele bune!

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s