Creștinii și social media (20 de întrebări practice)


troli
În ultima postare din nazireat4him (blogul vechi) am scris 20 de întrebări cu aplicații foarte practice pentru spațiul online. Sper să îți fie și ție de folos!
Întrebări care m-au ajutat și sper să te provoace și pe tine:
1. Te folosești de tehnologie sau tehnologia te folosește pe tine?
2. Sunt eu in căutarea de adepți, fani,simpatizanți, aplaudaci, si cat mai multi prieteni pe Facebook, followersi pe Twitter?
3. Sunt dependent de dorința de a arata altora noutati? De a dovedi, de a demonstra cuiva ceva?De a fi eu primul care pune poza aia de prost gust pe facebook, blog?

4. Intervențiile mele in social media, blog, comentarii, articole, sharuri ..sunt un substitut pentru relațiile fată în faţă? Sau chiar un înlocuitor al relației mele cu Dumnezeu?

5. Sunt onest si deschis în a primi sfaturi, în a da socoteala ?

6. Imi este frica daca cineva mi-ar lua telefonul /laptopul pentru o săptămână si sa se uite in el si sa descopere care sunt căutările, preocupările mele, paginile accesate?

7. Persoana mea online- este aceeași cu mine însumi, sau este ceva partial, o supra-spiritualizare, o exagerare? Sau cei din jurul meu nu pot sta nici 1 minut in prezenta mea?

8. Relațiile mele cele mai bune sunt bazate pe relații faţă în faţă..sau relații in spațiul virtual (chaturi, rețele de socializare, forumuri de discuții, emailuri, twitter, instagram?)

9.Este biserica locală şi comunitatea in care trăiesc mai importanta decât alta comunitate online din care fac parte ? (acum sunt fel si fel de grupuleţe, comunități online, eu le spun „triburi”, triburi de mămici, triburi de politică, grupuri de protestatari, triburi de frustrați).

10 Când mă trezesc, citesc Biblia şi mă rog înainte de modalitaţile de comunicare moderne, electronice? Statisticile arată că 74% din cei credincioși rămân cu „sticla”, ecranul în mâna înainte de a adormi..şi primul lucru pe care îl ating şi văd atunci când se trezesc.

11.Am parte de perioade de Sabat, de momente când închid facebookul fără să trâmbițez asta..şi zile pe săptămână in care nu postez nimic? Am parte de detoxifieri digitale?

12. Cât timp pot rezista şi să merg înainte fără a mă conecta la lumea digitală? Să poti sa mergi in tabere, retreaturi fara conexiune la internet, fara wirelles..si sa nu fi bosumflat.

13.Ma promovez pe mine insumi sau pe Dumnezeu?

14.Incerci sa umpli fiecare moment al zilei cu postari, articole, comentarii, distribuiri? ( nu de multe ori am vazut..si tot felul de oameni cu vocatii diferite, la 8.posteaza din adevarul, la 9 din timesnewroman, la 10 pune o poza, la 11..articol pe blog, la 12-pune stiri din sport. (consider ca nu este pacat sa ai cont facebook, dar eficienta ta este la Zero si la munca si in relatiile cu ceilalti..cand dai dovada de o intensitate si frecventa pe retele de socializare).

15. Daca Isus s-ar uita la utilizarea telefonului tau, ar spune „Bravo, Bine rob bun si credincios!”

16. Devi stresat, frustrat daca ti se descarca bateria la telefon, sau esti separat cateva zile de laptopul de unde scri pe blogul tau?

17.Ţi-ai setat anumite limite cu privire la timpul petrecut în social media?

18.De câte ori îți verifici telefonul in fiecare zi ?( sa vezi dacă „mi-a dat like”)-adolescenții ajung si la 100-200 de ori pe zi. Acum nu mă refer la cei care lucrează in domeniu, email, promovări social media.

19. Ești dornic să iti achiziționezi mereu „ultima tehnologie, ultima noutate”?

20. E chiar util, necesar şi importat să scrii ceea ce vrei să scrii?

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Creștinii și social media (20 de întrebări practice)

  1. Pingback: christian7blog

  2. Superb! Intrebari pertinente

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s