Paradoxul crucii -Lucrul cel mai groaznic a însemnat pentru noi ..lucrul cel mai măreț


trip

Sursa citat :Paul David Tripp

Un eveniment istoric – acum 2000 de ani – răstignirea Fiului lui Dumnezeu -poate avea un efect benefic vieții tale, chiar azi in 2017.
Depinde de atitudinea ta.Ce zici de Paște(le) astea..te gândești și tu la Jertfa Lui, care a avut un rost?

Lucrurile cele mai groaznice, teribile, urate, experientele cele mai dureroase si dramatice ce ti s-au putut întâmpla in viata pot lucra in inima ta, daca ai o atitudine potrivita si le vezi toate printr-o perspectiva cereasca.

Am vazut oameni, inca din liceu, ce porneau pe o directie buna in viata, pozitii, functii, familie, succes, prosperitate si acum sunt in divort, sunt in starea cea mai de jos a conditiei spirituale ..si pe de alta parte am vazut alt paradox in viata, oameni care nu promiteau nimic, nu erau senzationali, unii erau chiar orfani si acum sunt binecuvantati, asezati la casa lor, cu familie si copii.

Asa a fost si Isus, pentru evrei, cu asteptarile inselate, asteptari false si irealiste, caci isi doreau un Mesia geopolitic, ei l-au considerat un paria al societatii si l-au rastignit pe o cruce. De multe ori in viata inima mea a fost aproape de cei exclusi, marginalizati, respinsi si ostracizati tocmai pentru ca imi aminteau de Mantuitorul meu renegat de evrei, stigmatizat de elita religioasa pentru ca le divulga si expunea adevarata identitate: „mormite varuite”.

La fel s-a intamplat in VT si cu profilul lui Iosif, vandut, aruncat intr-o groapa, intemnitat pe nedrept de Potifar, tradat si uitat de prieteni in inchisoare..ajunge in cele din urma sa se prinda de Planul si Dreptatea lui Dumnezeu, cel care are un Caracter neschimbabil si nestramutat, in contrast cu vietile noastre indreptate mereu dupa interese personale si de moment. Cineva spunea ca Virtutiile noastre se pierd in interese, precum fluviile in mare.

Mesajul meu acum de sarbatori este nu deznadajdui in starea in care te afli. Exista ceva extraordinar, mai bun, decat ceea ce vezi acum cu ochii firesti. Este Tesatorul Divin care stie sa imbine si sa construiasca cu toate elementele si resursele vietii, poate uneori daramate ..si poate crea o opera de arta.

La fel s-a intamplat si cu Fiul Sau, si Satana jubila cand a ajuns pe Cruce…dar autoritatea, puterea, influenta i-au fost distruse, prin sangele crucii care a zdrobit si triumfat fata de puterea lui, in fata mortii, in fata pacatului si a rautatii lui.

Poate cea mai importanta victorie a lui Hristos la cruce o reprezinta biruinta spirituala asupra egoismului nostru, sa experimentezi faptul ca El te-a biruit si pe tine.

Cea mai frumoasa Persoana s-a coborat din Cer ca sa vina sa moara in locul meu, cel mai urat.

Cea mai nobila si demna Persoana din Univers a venit sa poarte pacatele noastre si sa slujeasca cu dragoste.

Cea mai curata Persoana care a existat vreodata a venit sa se manjeasca cu problemele, mizeriile si murdariile noastre

Cea mai de sus, inalta Persoana a venit si s-a coborat la cea mai de jos.

Cea mai nevinovata Fiinta, a venit sa se lase batjocorita de cea mai vinovata persoana, omul!

Asta da dragoste!

Nu uita in final, ca orice vicisitudine in viata, orice adversitate, durere, situatie dificila, trauma, Dumnezeu o poate transforma in ceva plenar, deplin dumnezeiesc.

Iti doresc de aceste sarbatori sa vezi Dragostea si Bunatatea lui Dumnezeu de la cruce. De la cel care a stiut sa scoata ceva bun din zdrobirea si suferinta Fiului Sau Isus Hristos- mantuirea noastra si Proslavirea Numelui Sau.

Iar, daca te consideri /pretinzi ca esti un copil de Dumnezeu, nu uita de perseverenta si veghere. Viata lui Iuda ne invata un alt paradox al vietii si acela ca poti sta mult timp in prezenta unui om sfant (Isus) si totusi sa nu inveti nimic de la El, sa il tradezi intr-un final….

La polul opus avem un curvar notoriu, un talhar, un hot..un interlop care n-avea nici o sansa la cerul binecuvantat, dar prin zdrobire de sine si prin recunoasterea Fiului lui Dumnezeu a fost admis in Imparatia Cerurilor. Alt paradox al sarbatorilor.

Asadar sa avem grija nu doar cum incepem cursa vietii spirituale..ci si cum o gatam!

Ai si tu aceasta perspectiva cereasca asupra mortii lui Hristos si asupra evenimentelor din viata ta?

Anunțuri

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Paradoxul crucii -Lucrul cel mai groaznic a însemnat pentru noi ..lucrul cel mai măreț

  1. Crucea este locul unde am primit si eu iertarea

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s