Os Guinness -inofensivitatea Evangheliei moderne


oss

Sursă photo

Încercările de a face ca Noul Testament să fie „distractiv” i-au luat Scripturii ghimpele [boldul]. Ceea ce lipsește tuturor adăugirilor este profunzimea adevărului, greutatea lui Dumnezeu, faptul că creștinii nu sunt din aceasta lume și realitatea înspăimântătoare a păcatului care duce la condamnare. Ascultă ce are de zis la aceasta Os Guinness:

Lumea credinței lui John Wesley, Jonathan Edwards, John Jay, William Wilberforce, Hannah More, Lord Shaftesbury, Catherine Booth, Hudson Taylor, D.L.Moody, Charles Spurgeon, Oswald Chambers, Andrew Murray, Carl Henry si John Stott este pe cale de dispariție. In locul ei apare un ne0-evanghelicalism în care preocuparea terapeutică cu sine însuși eclipsează cunoașterea lui Dumnezeu, spiritualitatea înlocuiește teologia, fuga de realitate din vremea sfârșitului nu permite practicarea zi de zi a discipolatului *uceniciei, marketingul triumfă asupra misiunii, rezultatele sondajelor de opinie au mai mare greutate decât afirmațiile Bibliei, năzuința după pietate și fidelitate, discuțiile despre restructurarea (reforma, bla blauri-editoriale, comunicate de la demnitarii evanghelici) au înlocuit rugăciunea pentru trezire, iar pasiunea evanghelică tipică pentru activitățile misionare este doborâtă de năzuința atotcuprinzătoare de a susține numeroasele imperii comerciale ale subculturii evanghelice înfloritoare.”

pag 86 din „Nu tot ce lucește este aur„-Discernerea adevărului într-o epocă a erorii.

(John MacArthur) -Ed. Agape

Anunțuri

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Os Guinness -inofensivitatea Evangheliei moderne

  1. Adevarul este ca azi predicam o Evanghelie acceptabila care nu produce convertiri. Dumnezeu este prezentat ca un fel de bunic, care face cu ochiul la „micile” noastre pacate.

    Apostolul Pavel spune ca propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei necredinciosi, insa azi mesajul nu mai este o nebunie pentru nimeni.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s