7 motive pentru care oamenii dispar din biserică


Sursa photo

Una din dezamăgirile pe care le-am avut în cadrul slujirii creştine este a vedea cum vin oamenii la biserică, sunt încântaţi pentru o vreme… apoi dispar. Îţi cheltui energia şi îţi verşi toată inima pentru oameni, creşti într-o relaţie de a-i iubi şi a-i place, şi apoi ei nu mai sunt nicăieri de găsit.

Treaba e că cea mai mare dezamăgire nu este faptul că oamenii se transferă la o altă biserică; sunt liniştit în această privinţă dacă această mutare îi ajută să crească în relaţia lor cu Hristos. Aici vorbesc de fapt de cei care renunţă să mai meargă la biserică. Ei sunt într-o zi prezenţi, iar data viitoare… nu mai sunt.

Ce se întâmplă de fapt cu ei? De ce pleacă?

Am descoperit că există adesea motive similare care sunt repetate în mod continuu. Probabil că aţi observat şi voi acest tipar. Mai jos sunt 7 motive pentru care oamenii dispar din biserică:

Epuizare – Aceşti oameni au ieşit prea tare pe uşa bisericii. Au venit la slujbă, au fost încântaţi, şi s-au înscris la toate programele. Apoi au devenit aşa de ocupaţi încât au eşuat în a se mai bucura de mersul sau prezenţa la biserică.

Injurii – Oamenii din interiorul bisericii pot fi cruzi – urăsc când se întâmplă aşa ceva, însă este adevărat. Astfel de oameni au experimentat ceea ce le-au făcut acei oameni şi pur şi simplu nu mai pot trece de acel incident.

Distrageri – Aceşti oameni au fost distraşi de nişte lucruri aparent bune. Se jucau, probabil, un joc cu mingea, iubeau viaţa la viteză sporită, călătoreau în fiecare weekend. În cursul timpului stilul lor de viaţă de mers la biserică devine obiceiul de a nu o mai frecventa.

Schimbarea vieţii – Astel de oameni au avut o schimbare în viaţă, cum ar fi divorţul sau recăsătorirea – sau s-au mutat într-o altă comunitate – şi nu s-au mai reconectat niciodată cu o biserică.1

Greşelile – Unii oamenii chiar au dat-o în bară! Poate că au făcut o greşeală care a avut loc în public – sau cel puţin ei ştiu că aceasta va fi cunoscută – şi locul care ar trebui să le acorde har apare că refuză să facă lucrul acesta, sau ei simt acest lucru. De multe ori când o persoană se simte astfel, de fapt aceasta este mai degrabă o percepţie decât o realitate, însă felul cum se simte o persoană faţă de sine poate determina dacă va rămâne sau nu dedicată bisericii.

Lupta cu puterea – Unii oameni au agenda lor. Ei urmau ceva – poate chiar o poziţie de conducere – şi atunci când solicitările lor nu sunt îndeplinite şi nu pot birui sistemul… ei pleacă.

Lipsa de legătură – Astfel de oameni nu se conectează cu alţii la un nivel mai profund. Drept rezultat ei nu s-au simţit niciodată ca „parte” a bisericii.

Pastorilor, aţi experimentat astfel de mişcări de oameni din cadrul slujirilor voastre? Cum confruntaţi astfel de subiecte?

În mod evident noi trebuie să facem tot ceea ce putem spre a-i ajuta pe oameni să devină ucenici. A şti motivul pentru care ei părăsesc biserica poate fi ajutător; noi nu putem adresa astfel de subiecte – sau poate majoritatea dintre ele – pentru că o mare parte din ele sunt în afara controlului. Însă, cu cât înţelegem mai mult aceste lucruri, cu atât mai mult putem ajuta pe oameni în timp ce ei au astfel de experienţe nedorite/neplăcute.

Cred că există un cuvânt şi pentru persoana care a dispărut sau se află pe pasul de dispariţie din biserică. Fii atent! Dacă simţi nevoia bisericii în viaţa ta – sau dacă înţelegi mandatul biblic de a fi parte a trupului de credincioşi – atunci păzeşte-te de aceste lucruri menţionate mai sus. Şi ajută-ne şi pe noi să ştim cum să fim o biserică mai bună. De fapt, vino să ne ajuţi să fim o biserică mai bună. Eu sunt unul (şi mai sunt aşa mulţi pastori şi slujitori) care sunt gata să asculte.

Ce alte motive ai mai adăuga tu la lista de mai sus?

Eu (depozitarul), aș spune că multe sunt scuze inventate si nu sunt motive serioase pentru a părăsi o biserica, uneori sunt propriile păcate pe care nu vrem sa le mărturisim sau să ne lăsăm confruntați de alții.

Iar in alte cazuri, e drept, oamenii sunt îndreptățiți si justificați in acțiunile lor să părăsească anumite biserici ..care au dat la o parte conducerea lui Hristos, și au instalat capete umane, în locul Capului Divin.

Notă: Materialul de mai sus este o postare scrisă de Ron Edmondson .

Sursa :crestinismtrait

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 7 motive pentru care oamenii dispar din biserică

  1. Christian zice:

    Americanii au intradevar o multime de motive sa paraseasca biserica.. Imi amintesc de un caz..o prietena americana mi-a spus la un moment dat ca a parasit biserica in care era membra de ceva ani pentru ca a inceput sa se predice in acea biserica despre vestimentatie. despre panatoloni la femei care nu ar fi intocmai potrivit cu Scriptura. Respectiva crestina imediat a reactionat si a parasit biserica respectiva pentru alta mult mai permisiva. Moda asta a inceput si in Romania de cand au aparut biserici fel de fel, optimistii spun ca e totusi bine ca merg la o alta bisrica fie ea si liberala sau libertina.. si nu parasesc complet biserica..Pana la urma din moment ce nu-ti mai place pocainta la ceti mai foloseste mersul la biserica…? Iti merge numele ca traiesti dar…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s