Ce avem noi, dăm și altora?


altora

Sursa photo

  • Atunci Petru i-a zis: „Argint si aur n-am; dar ce am, iti dau: in Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te si umbla!” (Fapte 3:6

Ceea ce avem noi nu este doar pentru noi. Ce avea PETRU ? Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? (1 Cor 4:7)   Când primești ceva de la Dumnezeu nu vei dori să ții pentru tine!

Tragedia Bisericii Moderne este că nu mai are ce să dea! Si ca să dai trebuie să ai.(să strângi, să depozitezi). Nu prea mai acumulăm din Cuvântul Domnului, din Puterea Lui, nu prea mai poposim lângă lucrurile adevărate, de valoare.

Știm lângă ce poposim zilele astea, ce ne pasionează vremurile acestea, știți că stăm prea mult pe ecrane, știți că ne e greu să ne rugam, ne e greu să facem o vizită, nu prea mai avem. Si atunci ce să dăm.? Dacă visteria inimii tale e săracă în fața oportunității de slujire?

CEEA CE AM IN HRISTOS TREBUIE SĂ DAU MAI DEPARTE. Știi ce ai in Hristos?, ce ai primit în El? Citește Efeseni primul capitol să vezi câte ai primit în Hristos.

Ai pace în necazuri ? în dureri? , ai din Hristos în tine când treci prin încercări, ai mulțumire în lipsuri, în nevoi, ai mîna deschisă pentru cel lipsit?

Atunci Petru i-a zis: „Argint și aur n-am; dar ce am, iți dau: în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă!” (Fapte 3:6)

Si Petru se folosește de ocazia aceasta ca să-i  ridice ologului ochii dincolo de orizontul lui.

Când te întâlnești cu Dumnezeu și puterea lui primești mai mult decât te-ai aștepta. Ologul primește mai mult decât se așteaptă. (vindecare de boala păcatului)  Nu primește bănuți, aur argint, ci primește vindecare si mântuire. Nu primește mărunțiș ci primește comori.

E o diferență foarte mare intre ceea ce aștepta el și ceea ce a primit el. Omul acesta trăia la un nivel foarte simplu, el vroia să-și câștige bănuții pt existență. Si existența lui era pauperă, simplă, un cerșetor care nu aștepta foarte mult de la viață, un om care trăia la nivelul străzii, al trotuarului. Mai jos nu putea să ajungă.

Durerea pe care o am în inimă este că văd în jurul meu foarte mulți oameni care trăiesc la  fel din punct de vedere spiritual, la  nivelul trotuarului. /Ce oferă lumea să știți că e la nivelul cel mai de jos, plăcerile lumii sunt la nivelul minim, nu te ridică nicicum,nu te umanizează, nu-ți oferă demnitate ci dimpotrivă te coboară, te coboară în ochii lumii și în proprii tăi ochii. Să nu ne plafonăm și noi ca și copii de Dumnezeu, în modul în care vedem l

Dacă te uiți la dependenții de droguri vezi că nu își mai pot ridica ochii. Păcatul te aduce în asa hal , încât mai jos nu se poate .

Dar uneori ne plafonăm și noi, ca și copii de Dumnezeu, ne autoplafonăm și limităm pe gratis. In ceea ce privește de multe ori orizontul nostru spiritual și modul in care privim lucrurile spirituale, nu vedem foarte mult, nu îndrăznim foarte mult, nu credem foarte mult, nu anticipăm lucrarea lui Dumnezeu  foarte mult, nu îndrăznim prea mult.

“Dacă am eu și ai mei,  ceva și e bine si suntem sănătoși, și ne merge nouă bine, e suficient,nu îndrăznim prea mult pentru Hristos.

Ne plafonăm in cunoștințele noastre despre Dumnezeu, în cunoașterea Scripturii, în citirea unei cărți creștine, in învățarea unei piese noi muzicale, ne plafonăm pentru că lucrurile acestea cer efort, cer timp și nu prea avem din ăstea.

Ne plafonăm în talantul pe care Domnul ni l-a dat si-l  lăsam uneori să ruginească- și trăim jos, nu tindem foarte mult,  n-avem aspirații mari. Nu tragem de noi prea tare.

„Lasă să facă alții!”

Când te întâlnești cu Dumnezeu primești mai mult decât te-ai aștepta.

BINECUVÂNTAT SĂ FIE DUMNEZEU PENTRU CĂ ESTE MAI MARE DECÂT CE CREDEM NOI CĂ ESTE.

SI omul lui Dumnezeu descoperă asta în  fiecare zi. Dumnezeul pe care il credem si căruia ne închinăm este mai mare și mai profund și mai bogat decât putem noi sa ne imaginăm. Si cu cât de apropii de Dumnezeu, după ani de zile de credință, și de umblare pe cale .îl găsim tot proaspăt.

Pentru că suntem limitați. Nu l-ai înțeles deplin pe Dumnezeu, nu l-ai „rezolvat”.Cât de profund e Dumnezeu!!!

Noi am vrea si ne mulțumim deseori cu un „dumnezeu” care să ne dea firimituri. ./ dacă ni le dă atunci când vrem noi,  dacă ni le dă așa cum vrem noi, și dacă ne dă suficiente firimituri câte credem noi că ne trebuie.

Dar EL e  un Dumnezeu care nu se mulțumește să ne dea firimituri. Și eu cred că îl dezonoram pe Dumnezeu când  ne apropiem de El cu așteptări de genul acesta, de cerșetori.

Dumnezeul Bibliei este dezonorat de noi când nu așteptăm lucruri mari de la El.

Când te întâlnești cu Dumnezeu primești mai mult decât te-ai aștepta de la El și asta ar trebui să fie premiza de la care pleci când iți deschizi Scriptura și te întâlnești cu Dumnezeul tău în părtășie, că El e mai nou, mai mult decât L-ai avut până atunci.

Si asta înseamnă să te implici mai mult în relația cu EL.

Astăzi biserica nu mai poate sa spună AUR SI ARGINT n-am , bisericile azi au clădiri,bisericile mari istorice au acumulat mult, vei vedea catedrale impunătoare, vezi Vaticanul, Basilica din San Marco- …dar nu mai putem spune nici în Numele lui Isus Hristos, scoală-te si umblă! [ avem o evlavie -lipsită de putere -suntem sufocați de asa de multă spiritualitate- dar puțină roadă spirituală].

 

Unde suntem ca biserică în sec XXI?

Și ce putem să dăm societății? Ai ce da celui de lângă tine? (celor din familia ta, celui din biserica ta locală, colegului tău de muncă, vecinului de pe strada ta, unui prieten).

Avem ce da unei societăți aflate pe moarte, disperate, fără speranță, fără ajutor?

Domnul să ne ajute să luam din El, bogății și adevăruri spirituale pentru a fi o binecuvântare pentru cei din jurul nostru.

Amin!

Pastor Beni Șeican- Bis. Renașterea Sibiu

Ascultă mesajul integral la Biserica Betania Sibiu.

 

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s