Să dai cu paru…cu adevăru’-eficienţă zero


verset

Adevărurile Evangheliei spuse în ură nu vor fi binecuvântate de Duhul lui Dumnezeu.[James White] (Principiu valabil și pentru lozincile și mesajele de pe pancarte la proteste, orice adevăr rostit în ură, îmbrăcat și mânat de ură și mânie nu poate avea ca izvor binecuvântarea lui Dumnezeu.)

Gospel truth spoken in hatred Will not Be blessed by the Spirit of God.” [James White]

Când vezi pe cineva prea înfocat,prea pătimaș, prea insistent în a iți transmite anumite adevăruri biblice atunci ceva este șubred acolo.Ori este un prozelit plătit, ori unul păcălit de cel rău. De regulă oamenii cu mintea întunecată (Efeseni 4:18)- nu mai văd nimic în faţa ochilor lor, decât propria dreptate și opinia lor la care se închină la rang de idol.

Tu cum spui altora Evanghelia ? Cu sânge, cu spume la gură, cu tastatura fierbinte? Cu patos şi încruntare? Cu barosu? Precum primii teroristi din Biblie, ca şi sicarii purtători de pumnale ce lansează spaimă, groază, frică în ascultători?

Cum arăți soluțiile ieșirii din păcat? Cu ură sau prin bunătate?

Cum critici, cum şti tu să mustri, cum faci o confruntare cuiva? în ce duh, sub ce călăuzire?

Dacă mereu când expui o predică, un verset, o postare în spaţiul public eşti mânat şi condus de defulare, de dezamăgire, de frustrare..vreau să îți spun că acel gînd nu are nici o utilitate, nici o valoare ci doar arată latura întunecată a inimii tale, preocupările și obsesiile minții lipsite de atingerea Dragostei lui Dumnezeu. Pentru că de…Dragostea e Adevărul!

Sunt multi oameni care atunci când rostesc anumite adevăruri -calcă pe pedala ambițiilor personale..și nu sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu pentru a face acele afirmații. Nu ajută și nu vindecă nici o rană doar să te dai tu în spectacol cu săbiile și sa faci pe grozavul. Pe Ivan cel groaznic.

Este o vreme când trebuie să ști că trupul lui Hristos are nevoie de o critică, de o confruntare cu slava şi sfinţenia lui Dumnezeu, de la care nu se face rabat cu standardele sale înalte. Dar ce mijloace și metode folosești, omule? Când te vad- îi văd pe cei de la ISIS care decapitează alți creștini, ahh,doar că tu folosești Youtubul sau amvonul. Cred ca le-ai schimba oricând cu un K47.

Este o vreme când trebuie sa ști când să dojenești si cand sa fi aspru, când sa fi incisiv si când să fi înfipt în subiect, este o vreme când însă trebuie sa fi blând, cu o violenta cuceritoare, o agresivitate cu privire la păcat si nu cu privire la chipul omului, sa ști când trebuie sa vindeci, sa aduci mângâiere si incurajare. Oamenii se mai satură de aceeași placă, aceeași piesă, același CD.cu refrenu „să moară ereticii!!!”.

Dar când vezi că cineva o ţine tot cu grenada și arsenalul în mînă, pus pe scandal şi conflicte…atunci ceva nu miroase bine. Hristos nu a fost un luptător de gherilă, un revoluţionar socialist,  sau un taliban care doar aștepta să iţi dea una după ceafă..sau să te execute din start pentru că nu te adaptezi la moralitatea şi regulile lui. Nu!

El a venit să opereze din interior…oferindu-ţi o inima nouă…prin justificare şi regenerare (treaba lui), şi pocăință și credința in El (responsabilitatea ta). Nu tăiat de la aparate..și apoi lăsat acolo cu maţele scoase pe masă..la mijlocul predicii furioase..fără soluții, fără remediu, fără vindecare din partea Lui. Asta numesc eu malpraxis spiritual…sau doar aflat in treabă. Sufletele oamenilor sunt sensibile și trebuiesc îngrijite de oameni sensibili. Sensibili nu sensibiloși sau hipersensibili. Tratate cu grijă, atenție și dragoste!

Fariseii contemporani apelează la toba lor de cunoștințe biblice pentru a tăia si anihila oameni,pentru a distruge suflete. De ce vrei sa mai semeni cu ei? Ei erau orbi, robi si reci cu Scripturile în mînă. Ce paradox! Să ai slovele iubirii la tine, tipărite pe versete și tu să scoți din ea doar Mînia lui Dumnezeu pentru a face un Dumnezeu maniac. O caricatură!

Imi doresc si iți doresc ca oridecîte ori vrei să iți rostești adevarul, mai întâi sa fi responsabil cu tine însuți, si apoi după ce a funcționat la tine un principiu, un cuvânt dătător de viaţă, o predică..apoi să o spui celui de lângă  tine în maniera şi felul în care ar face-o Domnul tău, Isus.

Vorba aceea, dacă tot pretinzi că eşti copil de Dumnezeu..păi atunci comportă-te ca un copil de Dumnezeu.

Cele bune!

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Să dai cu paru…cu adevăru’-eficienţă zero

 1. pety zice:

  De obicei, predicăm agresiv, tocmai pentru că ne lipsește iubirea, atât din partea altora, cât mai ales de la noi înșine. Considerandu-ne neiubibili batem in ceilalti cerandu-le sa iubeasca, acuzandu-i de lipsa iubirii (mai ales fata de noi insine).

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ne lipseste iubirea..dar nu stim unde sa alergam dupa ea? (Cruce,Creatie,Regenerare,Scriptura)
  Ca doar limbajul de lemn, crestineza exista, duminica de duminica auzim love, love, love…la inchinare, la cina, la predici,..sunt pline si imbibate de dragostea lui Dumnezeu pentru noi..

  Ce mai lipseste pentru intiparirea dragostei Lui si in noi? In noi..
  Cred ca in 2 h de slujba auzim cuvantul dragoste de peste 100 de ori. Dar oare si intelegem cum arata, este Dumnezeul dragostei, Tatal iubitor?
  Ma tem ca facem din El doar o proiectie a putintelor si neputintelor noastre..adica iubim pe altii tot cat putem noi, cat vrem noi, cat avem noi chef..si apoi spunem la altii..asa iubeste Dumnezeu.

  Fals..adica spus in dragoste…E o maaaaare eroare!

  Apreciază

 3. pety zice:

  Copiii care pana la varsta de 18 luni nu au primit dragostea neconditionata a parintilor, sau a persoanei de referinta dezvolta grave tulburari de atasament. Ei nu stiu ce este iubirea si nici nu stiu sa iubeasca. Efectiv sunt deposedati de aceasta abilitate. Vor deveni niste… tirani.

  Sunt cazuri de oameni care uita cum este sa fie iubiti ori sa iubeasca. Viata i-a macinat marunt, marunt.

  Chiar si Biblia vorbeste de o categorie de oameni care nu au nici macar dragoste fireasca.

  E complicat cu iubirea…

  Apreciat de 1 persoană

  • Si Napoleon zicea ca educatia unui copil incepe cu 20 de ani inainte.

   Subscriu, contextul, mediul si atmosfera in care creste, se dezvolta un copil e cruciala, cum spui tu, fie primeste dragoste neconditionata, sau macar dragoste phileo..dar in cele mai multe cazuri chiar si copii cresc alaturi de niste parinti narcisisti, manipulatori, abuzatori…si interesant cum se reia acest ciclu la urmatoarea generatie.

   Iubire cu forta, de a sila nu e iubire, e contract, e legislatie si reguli.

   Noi Pety, sa nu fim.macinati de probleme..ci intariti tot mai mult in nenea ala dinluauntru.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s