Expoziție interactivă – de la scrierea cuneiformă la Biblia electronică


Image

În perioada 7-11 aprilie 2014, Societatea Misionară și de Caritate PACEA din Șelimbăr, organizează la Forumul German din Sibiu – Sala Oglinzilor, expoziţia cu tema „De la scrierea cuneiformă la Biblia electronică”. Această expoziţie supusă atenției publicului sibian, a fost prezentată cu succes în multe oraşe ale Uniunii Europene. Ea a fost tradusă în limba română şi adaptată pentru săptămâna „Școala altfel”, aşa încât toţi sibienii interesaţi, cu vârste cuprinse între 8 și 99 de ani, să poată beneficia de avantajele acestei expoziţii. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 11 aprilie, la ora 9.00, în Sala Oglinzilor de la Forumul German.

Sibienii sunt însoțiți în acestă călătorie în timp de tineri voluntari, care vor prezenta informaţii cu referire la dezvoltarea scrisului de la scrierea cuneiformă și invenţia tiparului până la programele moderne pe calculator, toate legate de cea mai răspândită carte din lume – Biblia. Prezentările sunt făcute în funcţie de vârsta grupului.

Deasemenea, publicul poate viziona o serie de curiozităţi. Între exponatele inedite se numără: Biblia rezistentă la apă, cea mai mică Biblie din lume citită la microscop, Biblia cu glonte, Biblia pentru nevăzători etc. Fiecare vizitator are posibilitatea de a-şi tipări ca souvenir un text cu primul tipar din lume – tiparul lui Gutenberg şi să-l ia acasă ca amintire.

Pe parcursul expoziției sibienii sunt invitați să participe la prelegeri pe diverse teme, susținute de invitați de prestigiu din țară, legate de tematica expoziţiei după următorul program:

 

Marți, 8 aprilie, ora 19:30 – Începuturile popularizării Bibliei în evul mediu

Prof. (em) dr. Hans Klein

Miercuri,  9 aprilie, ora 19:30 – Cum a venit Biblia la noi   

Lect.univ. dr. Ciprian Toroczkai – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”

Joi, 10 aprilie,  ora 19:30 – Autenticitatea Bibliei – Sulurile de la Qumran   

Conf. univ. dr. Emil Bartoș – Facultatea de Teologie Baptistă București

 

La concursul „Cea mai veche Biblie din oraş” sunt invitați să participe toţi sibienii. Cea mai veche Biblie indiferent de limbă, va fi evaluată de un juriu până joi la ora 20:00. Premierea va avea loc în aceeaşi seară, la ora 20.30, după prelegere.  Câştigătorul va intra în posesia unei Biblii premium cu marginile aurite şi copertă din piele.

INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Anunțuri

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s