Balcanismul superiorităţii teologice


 
Dincolo de mărturisirea de credință a cuiva, dincolo de abordările lui teologice, dincolo de perspectivele sale dogmatice, dincolo de concepțiile lui doctrinare, dincolo de curente si școli de gândire teologice, dincolo de preferințele lui muzicale, dincolo de aspectele vieții personale, dincolo de interesul său personal, dincolo de gusturile sale,dincolo de statute și regulamente interne, dincolo de paradigme elaborate de capete umane..te întreb…reușești să il vezi pe Christos in aproapele tău?
 
Mi se pare uimitor cum oameni cu diferite vederi asupra Scripturii pot avea „aceeași credință dată sfinților odată pentru totdeauna”. [Iuda 1:3], iar alții se ocolesc pe stradă când se întâlnesc doar pentru că sunt din alt cult,confesiune,denominațiune sau grupare crestină.
 
Am pus aceasta întrebare fără sa cad în malaxorul sincretismului,ecumenismului sau pluralismului. Ci pur si simplu..să te gândești..dacă poți sa te împaci cu cel care vede lucrurile spirituale un pic diferit de tine,cu acea persoană care practică aceeași credință in Domnul Isus, il iubește pe Dumnezeu si Cuvântul Sâu.
 
Cunosc oameni care nu se suportă, se evită doar pentru că au gusturi diferite, preferințe muzicale diferite, opinii diferite cu privire la vremurile din urma. Unii sunt amilenisti, alti premilenisti, unii sunt arminieni altii sunt calvinisti. Unii sunt traditionali iar altii sunt carismatici. Unii sunt fundamentalisti iar altii sunt liberali.
 
Ce mult câștigă Diavolul prin aducerea de subiecte periferice in mijlocul copiilor lui Dumnezeu, aducând dispute, dezbinări,dezbateri,polemici teologice in loc sa rămână la punctul crucial, cel mai esențial si anume CREDINTA IN DOMNUL ISUS CHRISTOS.Când ai un aer de superioritate ii privești pe toți de sus, te comporți de parcă tu ai inventat coada la prună, sau neamurile tale au inventat roata la căruță, te crezi ca fiind singurul proprietar al revelației complete a lui Dumnezeu si ii disprețuiești pe toti cei din jur.
 
Ar trebui sa-ti pui mereu aceste întrebări:
Înțeleg eu punctul de vedere al fratelui meu?
De ce vede el lucrurile diferit?
Pot sa-l ajut in vreun fel?
Ma rog pentru el?
 
E asa de simplu in aceste vremuri sa anihilam si demolam pe oricine. Nu iti trebuie diploma sa distrugi oameni. E însă atat de greu sa recunoști ca si cel de langa tine are aceeasi credinta in Dumnezeu ca a ta.
Ferește -te de oamenii infocați..care le știu ei pe toate. Si caută părtășia cu cei care il au in Centrul Vietii lor pe Hristos, apoi doctrina Lui.
Anunțuri

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Balcanismul superiorităţii teologice

  1. A republicat asta pe Depozitarul lui Dumnezeu și a comentat:

    Reiau lunile ianuarie -februarie postările preferate, cele mai citite din Depozitar. Citire cu folos!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s