Insuccesul evanghelizarilor moderne


Astfel, credinta vine in urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvantul lui Christos. Credinta vine in urma auzirii, nu in urma vizualizarii -filmelor crestine, pantomimelor, scenetelor, pieselor dramatice de teatru.

Asculta predica fratelui Marius Cruceru aici:
„Insuccesul evanghelizarilor moderne”.

„Evanghelizarea in ziua de astazi este mai putin eficienta pentru ca s-a pierdut o piesa. Da!..sunt si alte cauze, am profesionalizat evanghelizarea, suntem mai linistiti sa stam acasa si sa platim profesionisti sa o faca, sa platim posturi de radio, sa platim misionari care fac asta full-time si aceasta inseamna ca eu voi sta mai linistit.
Un alt lucru care s-a intamplat in ultimii ani, este ca am inlocuit oamenii cu instrumente;am inlocuit Evanghelia cu accesoriile Evangheliei.
Am inceput sa inlocuim vestirea, pentru care au fost martiri, acea vestire in piata publica, cand batranii nostri gaseau curajul sa se ridice in targul de cai si predicau evanghelia cu scenete,nu sunt rele, dar cand ai inlocuit toata propovaduirea si toata vestirea cu scenete, cu filme ceva se va intampla, incat evanghelizarea adevarata, cea veche , metoda clasica va fi mai slaba si va da gres.
A.W.Tozer a spus ” Vrei puterea veche? Ia crucea cea veche!”. Vrei sa ai eficienta puterii bisericii celei vechi? Foloseste metodele cele vechi.

Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Marius Cruceru. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s