Cum sa biruiesti frica


Un lucru pe care il apreciez in mod special la Biblie este sinceritatea. Ea priveste realitatea in fatza si descrie viata asa cum este, tinand cont de slabiciunea omeneasca. David nu face afirmatii false despre sine insusi. El nu spune : ” Nu ma voi teme niciodata” . Ci mai degraba recunoaste : ” S-ar putea sa apara situatii in care ma voi teme. Dar cand vor veni aceste vremuri, eu voi sti ce sa fac. Eu ma voi increde in Dumnezeu si voi lauda Cuvantul Sau– cuvantul Sau sigur, care nu esueaza niciodata. Prin incredere si lauda imi voi birui frica
In viata de credinta exista adesea un conflict intre aceste doua domenii ale fiintei noastre: duhul si emotiile. In emotiile noastre, noi trecem prin toate reactiile de frica si poate chiar de panica. Ne luptam in van impotriva lor. Ne paralizeaza. Dar exista un alt domeniu al fiintei noastre, duhul, care nu se va supune panicii, care nu va accepta dictatura emotiilor. Duhul dinauntrul nostru spune: ” Eu nu voi accepta verdictul emotiilor asupra acestei situatii. Eu ma voi intoarce catre Dumnezeu. Imi voi aduce aminte ce spune Cuvantul Sau. Voi gasi promisiunea lui Dumnezeu care vine in intampinarea nevoii mele. Este posibil ca in emotiile mele sa simt frica, dar in fiinta mea interioara eu ma incred, si acest lucru imi aduce o siguranta si o incredere, care sunt mult mai adanci decat emotiile mele.”
Intr-o astfel de situatie, personalitatea noastra poate fi comparata cu un rau intr-o zi furtunoasa. Emotiile noastre sunt ca valurile la suprafata- tulburate si furioase. Dar in adancul fiintei noastre launtrice, viata duhului nostru curge mai departe cu o pace netulburata.
Raspunsul credintei
Doamne, eu Iti multumesc pentru pacea din adancul meu, care nu este afectata de vanturile de la suprafata vietii
Derek Prince – Meditand la Psalmi
Anunțuri

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în biruinta asupra intunericului, Derek Prince, meditatie, psalm, Puterea Cuvantului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s