Cred ca m-am indragostit (studiu)Reclame

Despre Ioan Alexandru G

soț,tată,misionar,predicator al Evangheliei,pasionat de citit si fotografie.
Acest articol a fost publicat în Baza unei prietenii este doar Dragostea lui Dumnezeu, Dragoste adevarata, dragoste imatura. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cred ca m-am indragostit (studiu)

 1. Krista zice:

  inca de la titlu imi puneam intrebarea : „oare cand sunt sigura ca m-am indragostit?”…. Multe de zis la acest subiect … In schimb , zilnic am langa mine un exemplu de cuplu binecuvantat pe care-l admir cu gelozie …E vorba de un cuplu care A trecut prin foarte multe impreuna , si cand spun ca „au trecut” , chiar ma refer mot-a-mot la ce am scris… Nu stiu cate cupluri ar mai fi fost impreuna daca ar fi trecut doar prin 50% din ceea ce au trait cei doi… Si asa cum scrie in articol , e total adevarat ca dragostea adevarata se naste intre doua persoane mature . Greutati vin .. , incercari ,.. probleme …. Ele vin si la cei ce au intre ei o dragoste adevarata, pura si neconditionata , dar vin si la cei ce au o dragoste platonica. Nici nu cred ca e bine sa folosesc termenul „dragoste” in cazurile platonice. Pasiune vs. Dragoste ….. Pai pasiunea apare pe loc. Mai o putem numi si „dragoste la prima vedere”.Din pacate ,majoritatea relatiilor se nasc pe baza acestei flacari . Daca suntem realisti , ne dam seama ca aceste relatii sunt absolut fara fundament si au la baza doar niste aparente !… In schimb , dragostea e ceva serios , ceva ce se naste dupa un timp si creste pe masura trecerii timpului. Dar nu creste din senin ,ea trebuie crescuta ! Dragostea este expresia unei nobile lepadari de sine si a celui mai desavarsit altruism. Nu in sensul unei depersonalizari totale, ci in ideea renuntarii la acel sambure de egoism pe care il avem in sange… Dragostea e daruire , e completare, armonie , pace , acceptare etc etc etc….. Acum dar , raman aceste trei : credinta , nadejdea si DRAGOSTEA; dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA (1Corint.13:13)… Deci , „urmariti dragostea” (1Corint 14:1 a), „slujiti-va unii altora in dragoste” (Galateni 5:13 b) si „faceti-mi bucuria deplina si aveti o simtire , o dragoste , un suflet si un gand” (Filipeni 2:2) …

  Apreciază

 2. Alexandru zice:

  Nici nu cred ca e bine sa folosesc termenul „dragoste” in cazurile platonice. Buna remarca Krista.Si eu imi puneam des intrebarea asta ” Dar oare oamenii fara cunostinta si frica de Dumnezeu , fara a avea la baza Dragostea lui Christos de la cruce ..oare cum se „iubesc” ? Si totusi se casatoresc si traiesc impreuna bine.ciudata dilema mea.Insa asa este fara Christos nu exista dragoste in relatiile platonice.Multumesc de interventie.

  Apreciază

 3. Anonymous zice:

  …orice om tanjeste dupa dragoste… tanjeste sa fie iubit… tanjeste sa traiasca o dragoste adevarata… din pacate, multi nu stiu ca n’o pot experimenta fara Isus.. caci El este DRAGOSTE! si fara sa cunosti dragostea Lui si fara sa ai o relatie personala cu El, n’ai cum sa sti iubi cu adevarat pe cineva 🙂 abia atunci vor reusi 2 persoane sa se iubeasca cu adevarat, asa cum Domnul a vrut ca 2 soti sa se iubeasca… abia cand au experimentat cu adevarat dragostea Lui si’L pun pe El ca centrul iubirii lor!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s